Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

tisdag 22 januari 2013

Razer Edge - Den första surfplattan för dig som spelar mycket

Om du gillar att spela och gärna skulle vilja ha en surfplatta för detta ändamål har många av de surfplattor som hittills funnits på marknaden haft stora brister när det gäller detta.

Men nu har en ny surfplatta, vid namn Razer Edge lanserats, och denna surfplatta är tänkt att användas av just spelfantaster. Just därför är Razer Edge tillverkad av Razer, som är ett välkänt namn i spelbranschen, och den har en väldigt kraftfull processor (Core i5), grafikprocessor (Nvidia GT640M LE) och ett bra minne, vilket gör surfplattan väl anpassad för just spel.

Det finns vidare två versioner av Razer Edge, en som bara heter Razer Edge och en vid namn Razer Edge Pro, där minnet utökats. Så beroende på hur mycket minne du behöver för dina spel, har du alltså två valmöjligheter.
Du kommer även att kunna köpa till speciella spelkontroller vid behov.

Skärmen är 10,1 tum stor och batteritiden sägs ligga på 40 timmar, men kan utökas genom olika dockningsstationer.
Operativsystemet är Windows 8, vilket innebär att man kan spela alla Windows kompatibla spel med Razer Edge.

Den nackdel som Razer Edge har för åtminstone svenska konsumenter är att denna surfplatta till en början endast kommer att släppas i Asien och Nordamerika, så just nu verkar det inte som att man kommer att kunna få tag på en Razer Edge på hemmaplan. Men den som vill kan förstås alltid försöka få tag på denna spelkontroll via nätet eller genom att importera den själv.

(bildkällan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar