Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

tisdag 22 januari 2013

Nytt reptåligare glas för surfplattor utvecklat

Ett problem som många surfplattor, och även smartphones, har är att de repar väldigt lätt, samt att sprickor, som sedan kan störa användandet väldigt mycket, lätt uppstår.

Hittills har ingen lyckats hitta en riktigt bra lösning på problemet, men nu verkar det som att man kommit ganska nära en riktigt bra lösning åtminstone. En tillverkare som heter Corning har nämligen lyckats ta fram något man kallar för Gorilla Glas 3, som ska minska antalet repor med 40 procent, och även göra det svårare för sprickor att uppstå.

Planerna är att använda Gorilla Glas 3 i så väl smartphones som surfplattor så småningom, så namnet Gorilla Glas 3 kan vara värt att lägga på minnet för dig som stört dig på repor och sprickor med dina gamla surfplattor och smartphones!

(bildkällan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar