Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

tisdag 22 januari 2013

Ny miniplatta på väg även för Samsung

Nämnde ju tidigare att iPad Mini blivit mer populär än vad man kanske trodde när den lanserades, så visst verkar det vara många som uppskattar ett mindre format på en surfplatta.

Förmodligen är det detta som gör att även Samsung nu meddelat att man kommer att släppa en surfplatta i ett mindreformat, med en 8 tums skärm. Denna surfplatta kommer att heta Samsung Galaxy Note 8, och ses som en mindre modell av Samsungs tidigare surfplatta Galaxy Note 10.1.

För att underlätta användandet av denna nya surfplatta kommer även en pekpenna att följa med när man köper den, sägs det.

Operativsystemet kommer att vara Android 4.2 Jelly Bean, upplösningen 1280 x 800 pixlar och viktmässigt förväntas Samsung Galaxy Note 8 att väga lite, lite mer än iPad Mini, som väger 308 gram, med sina 330 gram. Dock inte en jättestor skillnad i praktiken, utan detta är ju mer något som endast de som verkligen lusläser specifikationer av det här slaget intresserar sig för förmodligen.

Samsung Galaxy Note 8 kommer att presenteras närmare under Mobile World Congress i Barcelona under februari månad, så om detta kan vara en intressant surfplatta för dig, lönar det sig förmodligen att hålla ögon och öron öppna under nästa månad!

(bildkällan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar