Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

söndag 11 december 2011

Vad ska man tänka på när man ska köpa en surfplatta i julklapp till någon?

Som jag redan nämnt, är en surfplatta ett utmärkt val av julklapp i år, om du har någon när och kär som du tror skulle uppskatta detta. Att köpa en surfplatta till någon annan än sig själv är dock lite mer problematiskt än att köpa den till sig själv, speciellt om tanken är att detta ska vara en överraskning (som ju ofta är fallet när det gäller just julklappar) och man inte kan rådfråga mottagaren själv om vad som egentligen skulle vara bäst. Därför kommer här några tips för dig som vill köpa en surfplatta i julklapp, som förhoppningsvis hjälper dig göra rätt val:

Fundera på vad mottagaren kommer att använda surfplattan till
Alla surfplattor har nämligen inte alla möjligheter och de är inte heller bra på samma saker. Så om du kan avgränsa det huvudsakliga användningsområdet för mottagaren lite är det jättebra.

Kommer surfplattan att mest användas för underhållning, som film, är det nämligen viktigt att den biten är stark, om den mest ska användas för surfning är det bra om det går så smidigt som möjligt.

Skaffa en surfplatta på rätt nivå
Den som inte gillar teknik så mycket behöver inte den mest avancerade surfplattan, utan i så fall räcker i regel en enklare modell också, medan den med mycket stor kunskap kring surfplattor förmodligen uppskattar den senaste modellen med.

Ett bra tips för att hamna på rätt nivå är att fundera på hurdan telefon mottagaren har idag. Har mottagaren den senaste iPhonen, är förmodligen en iPad 2 ett bra val, medan Android fantasten förmodligen skulle föredra en Android surfplatta, och så vidare.

Gör surfplattan mer personlig med hjälp av förinställda, utvalda appar
Något som ofta kan kännas lite tråkigt med att ge bort teknik är att presenten inte känns så personlig. Detta kan man dock som tur är göra något åt med en surfplatta, eftersom man kan installera olika appar som man tror mottagaren skulle uppskatta på surfplattan. Så oavsett vilken surfplatta du väljer, bekanta dig med de appar som finns tillgängliga, och installera några väl utvalda av dem på plattan.

Större skärm uppskattas av de flesta
De som främst vill ha mindre skärmar är främst de som redan har en surfplatta sedan innan, och vet hur man använder dem, och därmed inte behöver titta så noga för allt. Om du ska ge någon dennes första surfplatta, är en större skärm i regel att föredra.

(bildkällan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar