Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

måndag 11 juli 2011

LG Optimus Pad

LG Optimus Pad är inte en surfplatta som passar alla, främst på grund av det saftiga priset man får betala för den. Men har du gott om pengar och verkligen behöver en prisvärd surfplatta, kan den vara värd att bekanta sig med.

LG Optimus Pad är en Android-baserad surfplatta som kör Honeycomb (även känt som Android 3.0) och har en skärm på 8,9 tum samt en dubbel kärning processor (Tegra 2). Man kan göra allt som vanliga surfplattor klarar av med en Optimus Pad, men Optimus Pad har även en mer ovanlig funktion, och det är att den klarar av filmning och fotografering i 3D. Optimus Pad har nämligen två stycken fem pixelskameror, som jobbar tillsammans och därmed åstadkommer detta. En nackdel är dock att de filmer och bilder man tar, inte kan visas direkt på surfplattans skärm, utan att du måste koppla din surfplatta till en tv för att se dem.

I övrigt har dock LG Optimus Pad inga brister, och den fungerar också väldigt bra. LG som tillverkat denna surfplatta vet ju vad de gör, då de är en av de största elektroniktillverkarna i hela världen. Det är förmodligen därför som Optimus Pad är både väldigt snabb och väldigt användarvänlig.

Men som sagt... det som avskräcker är främst prislappen. Den är väldigt stor, till och med för surfplattor.

(bild från IDG)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar