Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

lördag 11 juni 2011

Nya surfplattor speciellt framtagna för företagIdag är det mest privatpersoner som köper surfplattor, känns det som, men eftersom surfplattor är så användbara, har förstås även många företag fått upp ögonen för dem. Men framför allt säkerheten har tidigare varit ett problem för många företag, som trots allt i regel har ett stort behov av att skydda information, så att obehöriga inte får tillgång till den.


Nu har dock två nya surfplattor, som är avsedda för just företag som oroar sig över detta, visats upp. Dessa surfplattor använder sig av Intels nya Oak Trail-processor och kallas för närvarande Fujitsu Q550 och Motion Computing CL900.


Båda surfplattorna har Windows 7, samt en hyfsat stor skärm (på 10,1 tum), flera olika möjligheter till att lagra information och filer, wifi samt en lång batteritid (ca. 8 timmar).


Det som dock främst gör dem företagsanpassade är dock de säkerhetsfunktioner de har. Fujitsu Q550 har t.ex. en fingeravtrycksläsare, som ska förhindra obehöriga från att använda den, medan Motion Computing CL900 har en särskild mjukvara i sig, som hjälper till om man skulle tappa bort surfplattan, då den går att spåra via mjukvaran. Utöver detta har även andra funktioner för kryptering samt autentisering införts.


Av dessa kommer Fujitsu Q550 vara något billigare och lättare, medan Motion Computing CL900 kommer att kosta ca. en tusenlapp mer i svenska kronor och vara något tyngre.Det är dock fortfarande oklart om dessa surfplattor kommer att säljas i Sverige.


Även andra tillverkare väntas ta efter och tillverka liknande surfplattor inom kort.


Allt detta enligt Computer Sweden, där även bilderna är ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar