Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

tisdag 13 mars 2012

Nu finns det en helt barnvänlig surfplatta!

Att barn använder surfplattor är nog inte en nyhet för någon, för det finns massvis med videos på Youtube och på andra ställen på nätet där nyfikna barn leker med iPads och andra surfplattor.
Därför är det kanske inte så överraskande att någon skulle få för sig att designa en surfplatta för barn så småningom.
Surfplattetillverkaren Archos får äran att vara de första med detta, eftersom de gått ut med att deras ChildPad surfplatta nu finns klar för att säljas.

Vad kännetecknar då ChildPad?
För det första är Archos ChildPad mindre än de flesta andra surfplattor, då den endast har en 7 tums skärm.
Plattan har Android i sig, och är lätt och kompakt för att barnen lättare ska kunna använda den.
Tanken är att barnen ska använda ChildPad mest för att spela, lägga pussel, underhållas och lära sig saker, så speciella funktioner har utvecklats för att underlätta detta.
I samband med att ChildPad lanseras öppnas även Kids App Store, där barn kan välja mellan 10 000 olika barnvänliga appar, främst spel, böcker, serietidningar och liknande, men även en del annat.
För närvarande har dock ingen information om Archos ChildPad kommit till Sverige, så det är svårt att svara på om surfplattan ens kommer att säljas här.

Men visst är det ett intressant koncept likväl?

(bildkällan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar