Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

tisdag 13 mars 2012

Aoson M19 – En Android surfplatta

Ok, nog snackat om iPad 3 nu. Istället är det dags att presentera en billigare surfplatta, som bland annat säljs av flera nätbutiker i Sverige, för den som inte är så Apple frälst och gärna kommer lite billigare undan. Det handlar om Aoson M19, som är uppföljaren till en tidigare platta vid namn M12. Aoson M19 har en liknande skärm som finns på iPad 2, 1GB DDRIII ramminne och 16GB internminne och är riktigt tunn i sitt utförande. Den tjockaste delen är nämligen endast 3,3 mm tjock.

Vidare har Aoson M19 ett aluminium skal, Android 2.3 när man köper den (kan dock uppgraderas) samt två kameror. Det är därför ganska tydligt att man haft iPad 2 som förebild när Aoson M19 skapats, den stora skillnaden är bara att det är en Android surfplatta, med allt vad det innebär. Dessutom är surfplattan inte svart eller vit, utan kopparbrun, vilket är lite spännande, tycker åtminstone jag.

Hos Androidshopen, som är en av de nätbutiker som säljer denna surfplatta, kostar den under 2000 kronor, så den är verkligen prisvärd också!

(bildkällan)

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Sedan denna "artikel" skrevs har det hänt mycket, det är många så icke kända varumärken i Sverige som håller samma nivå på sina plattor som Acer, Apple, Asus, Sony mfl.

  Bland dessa kan nämnas Aoson med sin M!, men även den riktiga kvalitetstillverkaren SmartQ som nu släpper sin T30 med 2 Gb RAM, lika bra eller bättre grafik än iPad3 och en riktigt fin skärm.
  Priset för SmartQ T30 beräknas ligga ca 20-30% lägre än motsvarande produkter från de mer "kända" tillverkarna.

  Tydligen har mest information om dessa produkter från Aoson och SmartQ hamnat på Facebook, sök där för mer information.

  Tom

  SvaraRadera
 2. Det ska vara "Aoson M11" :-)

  /Tom

  SvaraRadera