Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

onsdag 19 januari 2011

Information om iPad och att köpa iPad


iPaden är förstås den mest kända surfplattan, som alla snackar om. I detta inlägg ska jag försöka berätta lite "bra att veta" om iPad, samt försöka svara på vanliga iPad-relaterade frågor, som:
Hur mycket kostar en iPad?
Var kan man köpa iPad?
och så vidare.

Kort och gott så tillverkas iPad så klart av Apple, som även tillverkar iPhones, iPods med mera. iPads finns i flera olika format, med antingen 16 GB, 32 GB eller 64 GB som minne, samt med eller utan Wifi+3G.


Den vanliga iPaden väger endast 0,68 kg, medan Wifi-varianten är något tyngre och väger 0,73 kg.
En iPad är 24 centimeter hög och 19 centimeter bred och stödjer flera ljud, bild och textformat. Med andra ord kan du göra det mesta med din iPad, inklusive att lyssna på musik, se på film, läsa e-böcker och mail med mera.
iPad stödjer dock inte flash, vilket kan vara bra att känna till om du vill använda din iPad till något som kräver flash.

Vad kostar en iPad?
Priserna på iPads varierar ganska mycket mellan olika iPad återförsäljare. De billigaste priserna i Sverige ligger dock på strax under 5000 kronor, så vill du ha tag på en billigare: köp iPad utomlands! I Sverige är det nämligen mycket svårt att komma billigare undan, om man inte köper en begagnad förstås.

Var kan man köpa iPad?
Som sagt finns det flera olika iPad återförsäljare, även i Sverige, bland annat Media Markt, alla Apple butiker, OnOff, Elgiganten samt Apples nätbutik på Apple.se.
Om du funderar på att köpa iPad eller beställa iPad är det därför en bra ide att jämföra priserna hos samtliga dessa butiker för att hitta det billigaste och bästa erbjudandet.
Du kan dessutom passar på att köpa iPad när du är ute och reser, framför allt i USA, där iPads är betydligt billigare.

Det samma gäller olika tillbehör iPad, även de är ofta billigare utomlands, även om du kan få tag på dem även i Sverige. Sortimenten i Sverige är dock betydligt mindre, så du som vill fynda ett iPad ställ eller en iPad väska bör främst leta efter dem i olika nätbutiker, eller på Ebay (även på svenska Tradera finns det en del tillbehör tillbehör iPad, men inte alls lika mycket).

(bildkällan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar