Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

onsdag 9 november 2011

Extremt tålig surfplatta lanseras av Panasonic

På sistone har många av tillverkarna av så kallade smart phones börjat satsa på väldigt stryktåliga telefoner, som bland annat tål en del vatten, stötar och till och med att man tappar dem.
Inom surfplattesegmentet har dock inget liknande förekommit hittills, men nu har Panasonic bestämt sig för att lansera en mycket stryktålig surfplatta, Panasonic FZ-A1 som ingår i serien Toughpad.
Panasonic avser med andra ord inte bara att lansera en stryktålig surfplatta, utan flera, men denna modell är alltså först.

Panasonic FZ-A1 har en skärm på 10,1 tum och gör det omöjligt för t.ex. damm att ta sig in, och tål även vatten (dock inte hur mycket som helst).
Plattan är dessutom stöttålig och sägs kunna klara fall som är lägre än 1,2 meter.

Denna surfplatta förväntas dock inte bli särskilt billig, så det tros att främst företag kommer att skaffa Panasonics nya surfplatta, men visst är det kul att se att utvecklingen går åt detta håll i varje fall?
Troligtvis kommer andra tillverkare att följa Panasonics exempel så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar