Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

fredag 25 november 2011

Behöver man skaffa ett skal till sin surfplatta?


Om du redan skaffat en surfplatta, undrar du förmodligen om det är helt nödvändigt att skaffa ett skal eller fodral till surfplattan. Många tror nämligen att surfplatteskal och fodral endast fyller funktionen att vara snygga, och tänker därför att man kanske kan skippa detta, om man inte bryr sig nämnvärt om vad andra tycker om ens surfplatta.

Men skal och fodral skyddar faktiskt även surfplattan mot damm och repor, så trots att det kan verka mest som en kul grej att skaffa ett skal till sin surfplatta, fyller faktiskt dessa skal en funktion också.

Jag skulle vilja säga att ju mer man använder sin surfplatta, desto viktigare är det att skalet eller fodralet håller mycket hög kvalitet, så att man verkligen skyddar plattan mot repor ordentligt. Om man däremot använder sin surfplatta mycket sällan, är kvaliteten lite mindre viktig, då är det viktigaste istället att damm inte kommer in i surfplattan, så då räcker det med ett mycket tätt fodral, som täcker hela surfplattan.

Dessutom finns det idag surfplatteskal för de flesta smaker. Så oavsett om du är en riktig fashionista som vill ha ett iPad skal designat av Gucci eller Marc Jacobs, bör det gå att få tag på, och det samma gäller om du med ditt skal vill visa att du är Barcelona-supporter eller affärsman eller liknande. Idag är utbudet av olika skal enormt, så nöj dig inte med ett skal som inte känns helt rätt, utan fortsätt leta tills du hittar just det skal som känns rätt för dig!

(bildkällan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar