Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

tisdag 24 maj 2011

Ska man köpa en surfplatta eller en netbook?

En vanlig fråga som dyker upp i samband med att man talar om surfplattor, är om man inte lika gärna kan köpa en lite mindre dator, som en netbook (eller notebook, som de också kallas) som en surfplatta.Och visst finns det vissa likheter mellan surfplattor och netbooks, men vilket av alternativen du bör välja, beror lite på dina behov.

För det första har för det mesta surfplattor betydligt bättre upplösning och batteritid i jämförelse med netbooks, men vill du ha mycket utrymme för att spara saker samt ett riktigt tangentbord, är en netbook att föredra.Surfplattor har även den fördelen att de väger mindre, och därför är behändigare att ha med sig, om man t.ex. reser mycket eller framför allt vill surfa på tåg eller andra sorters resor, eller på hotellrummet.Många surfplattor går dessutom att använda som telefoner, om man skulle behöva det, vilket kan vara mycket praktiskt.

En netbook, å andra sidan, påminner mer om en traditionell dator, fast i ett mindre format, med allt vad det innebär.

Man kan därför inte säga att det finns ett entydigt svar på denna fråga, utan var och en måste själv ta ställning till vilken sorts surfhjälpmedel passar en bäst, beroende på vad netbooken eller surfplattan ska användas till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar