Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

tisdag 26 juni 2012

Detta vet man om Googles kommande surfplatta

Som de flesta som intresserar sig för teknik och surfplattor redan hört, planerar Google att släppa en helt egen surfplatta. Enligt uppgift kommer den att heta Nexus 7, och nedan följer lite annan information, som anses allmänt känd om denna kommande surfplatta, eftersom dokument kring surfplattan sägs ha läckt ut från Google själva.

För det första kommer Nexus 7 förmodligen att få en skärm som är 7 tum stor, och har en upplösning på 1280 x 800.
En Tegra 3 processor från Nvidia kommer troligtvis att användas, och surfplattan kommer att ha RAM på 1 GB.
Surfplattan kommer även att ha en kamera på 1,2 mega pixel och stödja chatsamtal med kamera. Dock kommer en vanlig kamera för fotografering inte att finnas.
Batteritiden ryktas ligga på ca. 9-10 timmar, och Android 4.1 kommer att användas som mjukvara.

Google vill även göra surfplattan relativt billig, 199 dollar respektive 249 dollar kommer priserna enligt uppgift att hamna på, beroende på vilket minne man vill ha.
Troligtvis kommer därför Nexus 7 åtminstone prismässigt att tilltala många.

Mer information om surfplattan sägs komma inom de närmsta dagarna faktiskt, så håll utkik här på bloggen och i tidningar om detta låter intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar