Den här bloggen har sin bakgrund i att jag själv ville köpa en surfplatta. Men eftersom det fanns så oerhört många surfplattor på marknaden visste jag inte alls vilken surfplatta jag skulle välja. Bra guider var också svåra att hitta. Så nu vill jag hjälpa andra genom att ge dem råd kring surfplattor!

måndag 3 oktober 2011

Amazon lanserar egen surfplatta


Som bekant har Amazon länge varit duktiga på läsplattor, med sina Kindle läsplattor, men nu ger sig Amazon för första gången även in på surfplattemarknaden.

Nyligen lanserades nämligen Kindle Fire, som är Amazons första egna surfplatta.
Kindle Fire är främst tänkt att vara en budgetplatta, för dem som inte vill köpa en dyrare variant, som t.ex. iPad.
Den stora nackdelen med Kindle Fire är att man med denna surfplatta endast får tillgång till ett mycket litet antal appar, än så länge i alla fall. De appar du kan komma åt med Kindle Fire motsvarar just nu bara en procent av de appar som du kan skaffa till en iPad.
Dessutom är Kindle Fire inte kompatibel med 3G, utan endast Wifi och batteritiden verkar vara ganska dålig.

Den stora fördelen med Kindle Fire är dock det billiga priset, endast ca. 200 dollar, vilket motsvarar ca. 1300 kronor. Detta är hela 300 dollar billigare än den billigaste av alla iPads.

Operativsystemet kommer att vara Android 2.3, dock har Kindle Fire ett helt eget gränssnitt, vilket gör att den kommer att skilja sig markant från andra Android surfplattor.

I USA börjar försäljningen av Kindle Fire den 15/11, det är ännu oklart när man kan köpa Kindle Fire i Europa, men om inte annat så borde man ju kunna beställa den via Amazons hemsida redan den 15/11, verkar det som.

(bildkällan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar